R_leren_moeilijk

Is programmeren in R moeilijk? R is een steeds populairdere programmeertaal, vooral in de wereld van data-analyse en data science. Misschien heb je mensen zelfs horen zeggen dat het gemakkelijk is om R te leren! Maar gemakkelijk is relatief. R leren kan een frustrerende uitdaging zijn als je niet zeker weet hoe je het moet aanpakken.

Wist je dat R een steeds belangrijke rol speelt in de wereld van Data Science? De belangrijke packages van Tidyverse, zoals ggplot2 en dplyr maken R een uitstekende taal om te gebruiken voor Data Science.

Is R moeilijk om te leren?

Misschien heb jij wel eens gehoord dat R moeilijk is om te leren, en R leren kan zeker een uitdaging zijn. Je zult waarschijnlijk tegen frustrerende momenten aanlopen. Gemotiveerd blijven om te blijven leren is namelijk een van de grootste uitdagingen. Dit geldt trouwens niet alleen voor het leren van R, maar in het algemeen.

Maar als je de stap-voor-stap aanpak volgt die we in onze R opleiding wordt gehandhaafd, zal je merken dat het makkelijk is om je door de frustrerende momenten heen te slaan, omdat je aan opdrachten werkt die je echt zullen interesseren.

Wil je meer leren over R? Lees dan deze uitgebreide blog: wat is R?

Kun je R vanaf nul leren (zonder codeerervaring)?

Ja. Bij Data Science Partners zijn we erop ingesteld om juist de mensen zonder codeerervaring wegwijs te maken in de programmeerwereld. R is een geweldige taal voor beginners om te leren programmeren, en je hebt geen voorafgaande ervaring met code nodig om het op te pikken.

Tegenwoordig is R gemakkelijker te leren dan ooit dankzij de tidyverse verzameling van pakketten. De tidyverse is een verzameling van krachtige tools voor het benaderen, opschonen, manipuleren, analyseren en visualiseren van data met R. Lees ook ons blog over de tidyverse.

Met vertrouwen waardevolle inzichten halen uit data met R? Bekijk dan onze opleiding R voor data analyse.

Kan je gratis R leren?

Er zijn heel veel gratis R-leermiddelen - zo hebben we hier bij Data Science Partners een heleboel gratis R-blogs.

Het internet staat bovendien vol met gratis R-leermiddelen! Het nadeel van gratis leren is dat je, om te leren wat je wilt, waarschijnlijk een heleboel verschillende gratis bronnen bij elkaar moet zoeken. Je zult extra tijd moeten besteden aan het onderzoeken van wat je vervolgens moet leren, om vervolgens gratis bronnen te vinden die daarbij helpen. Onze Opleiding R biedt een betere leermethode met onder andere persoonlijke aandacht en onze interactieve omgeving. Bovendien bespaar je ook de tijd van het moeten vinden en bouwen van je eigen curriculum als je kiest voor onze Opleiding R.

Lees ook: Hoe maak ik een histogram in R?

Hoe lang duurt het om R te leren?

Het leren van een programmeertaal is een beetje zoals het leren van een spreektaal - je bent nooit echt klaar, want programmeertalen evolueren en er is altijd meer te leren! Je kunt echter wel vrij snel het punt bereiken waarop je eenvoudige, maar functionele en effectieve R-code kunt schrijven.

Hoe lang het duurt voordat je klaar bent voor een baan gerelateerd aan Data Science hangt af van je doelen, de baan die je zoekt, en hoeveel tijd je kunt besteden aan studie. Maar om een idee te geven van de context: uit onderzoek blijkt dat de meeste gemotiveerde studenten aangeven dat ze hun leerdoelen in minder dan een jaar hadden bereikt - velen in minder dan zes maanden - met minder dan tien uur studie per week.

Lees ook: Hoe maak ik een boxplot in R?

Is R een relevante taal om te leren in 2021?

Ja. R is een populaire en flexibele taal die professioneel wordt gebruikt in een breed scala van contexten. Wij geven les in R voor data science en machine learning, maar als je je R-vaardigheden op een ander gebied wilt toepassen kan dat natuurlijk ook. R wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in de financiële wereld, de academische wereld en het bedrijfsleven, om er maar een paar te noemen. Door packages als Data.table is werken met R extreem efficient, vooral voor grote hoeveelheden data: Big Data.

Bovendien kunnen R-skills echt nuttig zijn, zelfs als je niet de ambitie hebt om een fulltime data scientist of programmeur te worden. Bijvoorbeeld als je werkt met spreadsheets, is de kans groot dat er dingen zijn die je sneller en beter zou kunnen doen met een beetje R kennis.

Wil jij goed leren werken in R? Tijdens onze Opleiding R leer je alles wat je nodig hebt om zelfstandig analyses uit te voeren in R.

by: