Beeldherkenning / image recognition met Python

Image recognition met machine learning is een specifieke toepassing om waardevolle inzichten uit beeldmateriaal te verkrijgen. Denk eens aan de volgende voorbeelden:

  • Medische analyses op beelden van MRI scans
  • Omgevingsherkenning door zelfrijdende auto’s
  • Automatisch classificeren van producten in webshops

Beelden bevatten een grote bron aan data. Alleen complexe algoritmes kunnen hier patronen in herkennen. Gelukkig zijn er diverse Python packages zoals TensorFlow en OpenCV waarmee snel en gemakkelijk dit soort algoritmes omgezet kunnen worden tot bruikbare modellen.

Leerdoelen training

Tijdens de training machine learning voor beeldherkenning leer je alles wat je moet weten om zelfstandig aan de slag te gaan met beeldherkenning in Python. Hierbij leggen we het theoretische fundament goed uit, zodat je snapt welke mogelijkheden er zijn en waarom je bepaalde keuzes moet maken. Dit brengen we in de praktijk door diverse cases en opdrachten in Python, zodat je de geleerde theoretische kennis direct zelf toepast.

beeldherkenning-training-leerdoel

Complete introductie

Machine learning voor beeldherkenning maakt gebruik van complexe algoritmes. Je leert wat voor algoritmes je hiervoor kunt gebruiken en wat hiervan de eigenschappen zijn. Je zult je een goed beeld vormen van termen als neural networks en deep learning. Er zijn meerdere packages waarvan je gebruik kunt maken voor beeldherkenning met Python. Je leert welke dit zijn en wat voor en nadelen zijn. Zo krijg je een goed beeld van de theorie en de mogelijkheden.

Image-recognition-cursus-opleiding

Praktische toepassingen

De beste manier om iets nieuws te doen is door praktische toepassing. Je zal tijdens de training meerdere cases doorwerken en met diverse opdrachten aan de slag gaan. Zo leer je hoe je in Python beelden voorbewerkt om ze geschikt te maken voor beeldherkenning, hoe je gebruik maakt van specifieke packages om modellen voor beeldherkenning te kunnen maken, en hoe je de resultaten kunt gebruiken. Dit geeft je alle hulpmiddelen om na de training met een eigen case aan de slag te gaan.

Is deze training wat voor mij?

Deze training is iets voor jou als:

  • Je werkzaam bent in een omgeving waar data belangrijk is
  • Je herkent waardevolle toepassingen van beeldherkenning
  • Je wilt je verder ontwikkelen en innovatief werk verrichten

Benodigde voorkennis

Om het meeste uit de training te kunnen halen is basiskennis Python vereist. Heb je geen kennis van Python? Dan kunnen we een meerdaagse training organiseren waarvan deze dag de laatste dag is.

Inhoud image recognition / beeldherkenning training met Python

Introductie beeldherkenning

Tijdens een duidelijke uitleg leer je alles over de verschillende soorten machine learning algoritmes en welke daarvan geschikt zijn voor beeldherkenning. Je leert wat een neural network is en wat deep learning is. Verder wordt de link naar Python gelegd. Welke packages je moet gebruiken om met beeldherkenning aan de slag te gaan en wat hier de eigenschappen van zijn.

Beeldherkenning afbeeldingen

Met diverse voorbeeldcases en opdrachten werken we aan beeldherkenning in afbeeldingen. Zo gebruiken we package TensorFlow om een model te trainen op een grote dataset met afbeeldingen waarmee we nieuwe afbeeldingen kunnen classificeren.

Beeldherkenning bewegend beeld

Om inzichten te verkrijgen uit bewegende beelden zijn specifieke handelingen nodig. We werken hier met onder andere package OpenCV om objecten te classificeren in bewegende beelden

In-company training organiseren?

Wil je snel aan de slag met Python en beeldherkenning? Schrijf je dan in voor een van onze trainingen of neem contact met ons op voor een in-company training.

Ervaringen met onze trainingen

maurice bij python cursus voor data science

Professioneel opgezet. Heldere verhaallijn gedurende de dag!

Maurice Wijshoff, Specialist Improvement & Innovation bij Ahold Delhaize
imbert tijdens python voor data science training

Inhoudelijk sterk en enthousiast team. Leerzaam! Kortom goede introductie en fijne locatie.

Imbert Myers, Database marketeer & Business analyst bij FNV
debra tijdens python cursus

Erg goed verzorgde cursus. Docenten zijn enthousiast en ik vond het een goede selectie van onderwerpen. Goede basis en kweekt nieuwsgierigheid naar wat nog meer mogelijk is.

Debra Marcella, Operator LPC TREx bij Ministerie van Defensie
olaf tijdens data science met python cursus

Tijd genomen voor de basis en niet tegen beter weten in alle materie er doorheen geduwd. Goed tempo!

Olaf van der Veen, co-founder bij Zero Foodwaste
Willem tijdens python training

Jullie zijn een enthousiast team!!

Willem Kuilman, Information Security Manager bij Fujitsu
hugo heuts tijdens training

Gezellige sfeer, sterke voorbeelden, kundige docenten, goede presentatie

Hugo Heuts
1 dag
In-company of BCN Utrecht
09:30 - 16:30