Python Advanced Training: Professioneel Programmeren

Heb je al eens gewerkt met Python en wil je verder met het maken van serieuze applicaties? Dan helpt deze training jou op weg met alle onderwerpen die nodig zijn om op gevorderd niveau professionele applicaties te maken.

 

Na afloop van deze Python advanced training ben je in staat om volgens professionele standaarden code te schrijven zodat je op een juiste manier aan projecten kunt werken die verder gaan dan een enkel script.

In deze Python advanced training staan we stil bij technieken die elke gevorderde Python programmeur zou moeten kennen. Je leert tools en technieken waarmee je betere code schrijft. Daarnaast leer je hoe je je project moet structureren zoals ook wordt gedaan door professionele ontwikkelteams.

Bij afronding ontvang je een officieel certificaat. Onze trainingen zijn IABAC™ geaccrediteerd.

Deelnemers over onze Python trainingen

Mandy deed mee aan de 10-daagse data science bootcamp. Tijdens deze bootcamp staan er ook twee dagen in het teken van professioneel programmeren in Python.

Bekijk de ervaring van John met de Python machine learning training. Eén van onze verdiepende expert-trainingen.

Leerdoelen Python advanced training

python advanced training course in actie

Advanced Python technieken

Gebruik van geavanceerdere Python technieken zoals list comprehensions, decorators, lambda functies en object georiënteerd programmeren.

Foto tijdens python advanced training course klassikaal nederlands

Professionele applicaties ontwikkelen

Projectorganisatie: het organiseren van je code volgens professionele normen en standaarden. Zo raak je in staat professionele applicaties te ontwikkelen en onderhouden.

Is deze Python Advanced course geschikt voor mij?

Je kiest voor deze training als je al enige ervaring hebt met Python en verder wil met één van de volgende onderwerpen:

  • Het opdelen van code in meerdere scripts of modules om grotere projecten beter te structureren
  • Samenwerken met meerdere personen aan dezelfde code
  • Code op hergebruiken door middel van bijvoorbeeld classes (object geörienteerd programmeren) en andere handige technieken (list comprehensions, decorators)
  • Ervoor zorgen dat code altijd de resultaten gegeven, ongeacht de omgeving waarin dit wordt gerund

Benodigde voorkennis
Het is een vereiste dat je basisvaardigheden hebt in Python of een vergelijkbare programmeertaal, we gaan er dus vanuit dat je al eerder geprogrammeerd hebt. Heb je deze ervaring nog niet? Volg dan eerst onze Python cursus voor data science.

Programma Python Advanced Training

De inhoud van deze training is geaccrediteerd door de International Association of Business Analytics Certification (IABAC™).

data science partners accreditatie python en data science

Dag 1

Toepassing van codestandaarden (PEP8)

PEP8 is een standaard waarin richtlijnen beschreven staan voor het schrijven van goede, leesbare code. Code schrijven volgens deze standaarden is daarom een must, je code is daardoor logisch en herkenbaar voor iedereen die met Python werkt.

Geavanceerde technieken voor omgang met strings, loops, lists en functies

In Python zitten handige hulpmiddelen ingebouwd om beter om te kunnen gaan met strings, loops en lists. We behandelen deze hulpmiddelen, alsmede speciale functies als lambda functies en decorators.

Object oriented programming en gebruik van classes

Bij grotere projecten, ongeacht de programmeertaal, is object georiënteerd programmeren een veelgebruikte standaard. Je leert daarom hoe code te groeperen in zogenaamde classes zodat code beter herbruikbaar en schaalbaar is.

Dag 2

Projectstructuur: code opdelen in juiste mappenstructuur en modules

Naarmate projecten groeien kan niet alle code in één script, code moet dan gegroepeerd worden in losse modules volgens een bepaalde mappenstructuur. Dit zorgt ervoor dat je project logisch georganiseerd blijft naarmate een project groter wordt.

Code- en versiebeheer middels Git

Versiebeheer is essentieel, zeker als je met meer dan één persoon aan een project werkt. Git is hiervoor al jarenlang de unanieme standaard. Je leert hoe je tegelijkertijd aan meerdere functionaliteiten kunt werken zonder dat dit conflicten geeft. Dit doe je middels zogenaamde 'branches'.

Package management: definitie en gebruik van juiste package versies

Eén van de sterke punten van Python is het ecosysteem en de daarbij behorende packages: voor elke functionaliteit is wel een package te vinden die je verder helpt. Hiermee wordt je code echter wel afhankelijk van deze packages. Aangezien elke package ook weer aparte versies heeft is versiebeheer belangrijk. Je leert hoe je dit gemakkelijk kunt doen door gebruik te maken van Poetry. Dit is één van de de simpelste en populairste package managers op dit moment.

Kwaliteit waarborgen middels unit testing

Met unit tests controleer je dat code de juiste output blijft geven voor verschillende scenario's. Dit is essentieel om de kans op fouten zo klein mogelijk te houden. Je leert de fundamenten van testing en best practices voor het schrijven van goede tests.

Interesse om mee te doen?

Je kunt je hier inschrijven. Ben je geïnteresseerd maar wil je je niet direct inschrijven? Download dan de opleidingsbrochure via onderstaande afbeelding en denk er rustig over na. Bij vragen kun je ons bereiken op 020 - 24 43 146. We helpen je graag verder.

python-cursus-voor-data-science-brochure

2 dagen € 1095
Incl. alle cursusmaterialen
Excl. BTW
Utrecht
of in-company

• 27 & 28 jun 2024 in Utrecht
• 16 & 17 sept 2024 in Utrecht
• 16 & 17 dec 2024 in Utrecht
09:30 - 16:30