Wat is FastAPI?

FastAPI is één van de populairste frameworks om REST API's te ontwikkelen in Python en wordt ook door Data Science Partners vaak gebruikt. Zoek je een freelance FastAPI developer en wil je een FastAPI developer tijdelijk inhuren? Op deze pagina lees je wat wij kunnen betekenen.

Wij zijn ook op de hoogte van andere frameworks in Python, zoals Flask en Django, maar deze bieden niet de voordelen die FastAPI wel heeft. Indien je gebruik wilt maken van een modern framework om robuuste API's te ontwikkelen, is FastAPI daarom een goede keuze.

Voordelen van FastAPI

Out-of-the-box support voor asynchrone code waardoor de API sneller is.

Automatisch genereren documentatie op basis van de OpenAPI standaard waardoor een FastAPI-applicatie relatief eenvoudig is te integreren in de andere applicaties.

Eenvoudige, ingebouwde validatie voor zowel input als output middels Pydantic.

Gebaseerd op moderne Python type declarations.

Ingebouwde ondersteuning voor dependencies die integreert met de OpenAPI documentatie, waardoor je eenvoudig gebruik kunt maken van bijvoorbeeld authenticatie en databases.

freelance fastapi developer inhuren

Onze FastAPI diensten

Wil je tijdelijk een freelance FastAPI developer inhuren of op een andere manier aan de slag? Onze specialisten helpen hier je graag. Zij kennen alle details van FastAPI en kunnen jou daarom helpen om in korte tijd een applicatie op te leveren die van hoge kwaliteit is.

1. Het ontwikkelen van FastAPI applicaties

We hebben jarenlange ervaring in het ontwikkelen van REST API's. De laatste jaren wordt hiervoor ook door ons FastAPI steeds vaker gebruikt. Dankzij deze ervaring weten wij precies hoe je goede API's ontwikkelt die stabiel zijn, veilig en eenvoudig te onderhouden. Daarnaast verzorgen wij ook hosting waarbij een hoge belasting geen probleem is.

2. FastAPI training verzorgen

We leggen uit hoe je een FastAPI-project het beste kunt opzetten zodat deze veilig, schaalbaar en makkelijk te onderhouden is. Daarnaast leggen we uit hoe je databases integreert. We geven extra aandacht aan het gebruik van Pydantic (om input en output te valideren), integraties met databases door middel van dependencies en best practices op het gebied van API-ontwikkeling. Indien gewenst geven we aandacht aan de verscheidene manieren om FastAPI-applicaties in productie uit te rollen.

3. Bestaande applicaties reviewen en verbeteren

Heb je al een bestaande FastAPI-applicatie? We denken graag mee om te helpen de applicatie toekomstbestendig en veilig te houden door gebruik te maken van de nieuwste inzichten.