hoe lang duurt python leren

Hoe lang duurt het om Python te leren? Op deze vraag proberen we antwoord te geven in dit blog. Maar voordat we ingaan op hoe lang het duurt willen we eerst kort toelichten waarom Python leren juist nú zo'n goed idee is.

Waarom juist nu Python leren?

Een uitgebreide uitleg over waarom wij vinden dat het slim is om Python te leren vind je in onze blog met redenen om Python te leren. Samengevat kunnen we stellen dat (1) de populariteit van Python snel groeit en onmisbaar is binnen IT, (2) het een intuïtieve programmeertaal is die breed ingezet kan worden, (3) toekomstige techniek gebaseerd is op Python (IoT, AI, VR), (4) aantrekkelijke werkgevers gebruik maken van de taal en (5) een actieve community voor je klaarstaat als je er zelf even niet uitkomt.

Python is zeker op het gebied van data analyse de meestgebruikte programmeertaal. Door de enorme toename in de beschikbare hoeveelheid data zal de vraag naar data scientists voorlopig nog niet tot stilstand komen. En dat heeft ook zijn weerslag in de salarissen die erg hoog op kunnen lopen.

Het salaris van een data scientist
kan oplopen tot meer dan

Dus, kun jij niet wachten om je te ontwikkelen tot data scientist? Lees dan door en leer hoe lang het duurt om Python te leren en welke tips wij kunnen geven om Python snel onder de knie te krijgen.

Met vertrouwen waardevolle inzichten halen uit data? Schrijf je in voor een van onze trainingen.


Hoe lang duurt het om Python te leren?

Hoe lang het duurt op de Python programmeertaal te leren hangt natuurlijk af van veel factoren. Zo hebben de volgende zaken een grote invloed:

  • Steek je er meer dan 5 uur per week in?
  • Heb je al kennis van andere programmeertalen?
  • Voer je vaak data analyses uit in bijvoorbeeld Excel? (lees ook: Excel vs Python)
  • Heb je kennis van statistiek en wiskunde?
  • Ben je een goede abstracte denker?
  • Leer je makkelijk?

Hoe meer van de bovenstaande vragen je met 'ja' beantwoordt hoe sneller jij Python zult leren.

Over het algemeen kunnen veel mensen al vrij snel (na 20 uur studie) data analyses uitvoeren met Python, maar je bent dan nog zeker geen volleerd data scientist. De mogelijkheden in Python zijn namelijk eindeloos door de vele Python packages die beschikbaar zijn en extra mogelijkheden aan je analyses toevoegen.

Als je een jaar lang 5 uur per week studeert kun je je ontwikkelen tot redelijk goede data scientist. Zeker als je op veel van de bovenstaande vragen 'ja' hebt geantwoord.

In onze Python cursus voor data science behandelen we in twee intensieve dagen de basis van Python. Deze basis is voor veel mensen voldoende om vervolgens zelfstandig door te leren in analyses die zij uitvoeren.

Ook interessant: hoe word ik data scientist?

uur
In 5 uur per week ontwikkel je je binnen een jaar tot redelijke data scientist

4 tips om tijd vrij te maken zodat je Python snel leert

Zoals met alle nieuwe skills die je leert is de tijd die je er structureel insteekt uiteindelijk grotendeels bepalend voor hoe goed je uiteindelijk wordt. Net zoals er geen topsporters zijn die zonder jaren training aan de top komen, zijn er geen data scientists die zonder jaren studie aan de top komen.

Deze tips helpen je om makkelijk 5 uur per week vrij te maken om structureel beter te worden in data analyse met Python.

#1: bepaal directe toepassingen met jouw leidinggevende

Door het brede toepassingsgebied van Python zijn er altijd direct analyses te bedenken om uit te voeren. Spreek met je leidinggevende over enkele experimenten en geef aan dat je graag de tijd krijgt om enkele Python analyses uit te voeren. Met een beetje mazzel kun je je 5 uur per week oefening dan gewoon tijdens werktijd maken. Het bijkomende voordeel hierbij is dat een concreet doel motiveert en ervoor zorgt dat je toegepaste technieken goed onthoudt.

#2: je hebt 48 uur weekend

Het weekend bestaat uit 48 uur, waarvan je er toch wel 5 kunt opofferen om beter te worden in Python? Dat is maar 10% van je weekend, waarna je 90% van je weekend kunt relaxen. Het voordeel aan weekends is dat er over het algemeen minder 'tussendoor' zal komen dan doordeweeks. Bovendien vind je makkelijker rust om te leren in het weekend. Let wel op dat één dag 5 uur studeren voor het leereffect minder effectief is dan 5 dagen van één uur.

#3: ben jij een ochtendmens?

Je kunt je wekker wat eerder zetten en voordat de hectiek van de dag start al je 'studie uren' maken. Het voordeel is dat je 's ochtends fris bent en met een leeg hoofd aan de dag kunt beginnen, waardoor je veel nieuwe kennis opneemt.

Natuurlijk is dit een ambitieus plan, maar als je voor jezelf helder hebt waarom je zo graag Python wilt leren dan is het zeker de moeite waard.

#4: stoppen met Netflix en Uitzending Gemist

Tel eens de tijd op die je wekelijks achter de televisie doorbrengt. Bij een gemiddeld huishouden stond in 2017 de TV 178 minuten aan (3 uur). Dat telt op naar 21 uur per week. Als je 25% minder TV gaat kijken heb je je 5 uur per week studietijd ook alweer te pakken.

En wat herinner je je nou nog over 10 jaar? Die ene serie die je op Netflix hebt gezien? Of de skills die je hebt opgedaan zodat je mooie dingen kunt doen in je carrière?

Met vertrouwen waardevolle inzichten halen uit data? Schrijf je in voor een van onze trainingen.


In hoe lang je Python leert?

Dat weten we dus niet precies, maar het mooie is dat het ook niet uitmaakt. Het zal met een beetje inzet in ieder geval minder dan een jaar kosten, terwijl de voordelen die je binnen die periode behaalt al enorm zijn.

Wil je nog veel meer leren over Python en Data Science? Schrijf je dan in voor onze Python cursus voor data science, onze machine learning training, of voor onze data science opleiding en leer met vertrouwen te programmeren en analyseren in Python. Nadat je een van onze trainingen hebt gevolgd kun je zelfstandig verder aan de slag. Je kunt ook altijd even contact opnemen als je een vraag hebt.

Download één van onze opleidingsbrochures voor meer informatie

by: